Fredag d. 18. juni og turen går fra Barstow til Kingman i Arizona. Undervejs skal vi lige strejfe Nevada og kigge på den store dæmning Hoover Dam der er opkaldt efter præsidenten af samme navn.

Inden vi nåede til Hoover Dam havde vi lige en noget fortsat transport gennem Mojave ørkenen som vi også havde fornøjelsen af i går. Der er så varmt at man uden problemer kan bage en pizza på kølerhjelmen af bilen. For at nå til Hoover dam gik transporten på I 15, og i dag var samtlige Highway Patrols på jagt, så det var bare med at overholde hastighedsbegrænsningerne. Her er lidt billeder fra transporten:

3 mod en, det er unfair

3 mod en, det er unfair

Vi ved ikke hvad årsagen er til at der skal 3 patruljevogne til en bil, men drabeligt så det ud.

Hoover dam 009

En saltslette i 4000 fods højde, med en nedkørsel på 8% i gennemsnit,men vi klarede det i fællesskab

Hoover dam 008

Veje kan virke uendelig, men alligevel kommer vi til Nevada og siger farvel til Californien for denne gang

Hoover dam 013

Lige efter stateline mellem CA og NV

Hoover dam 011

Så er vi i Nevada

Hoover dam 016

Lake Mead

Hoover dam 023

En bro under opførsel lige ved dæmningen

Hoover dam 025 Hoover dam 027 Hoover dam 028 Hoover dam 029 Hoover dam 030 Hoover dam 032 Hoover dam 037 Hoover dam 039 Hoover dam 042 Hoover dam 043 Hoover dam 044 Hoover dam 045 Hoover dam 046 Hoover dam 048

 

I dag missede vi igen en afkørsel, men vi kom da til Boulder City hvor vi skulle køre fra. Det var ikke chaufførens fejl hun havde det hele nedskrevet, men min co-pilot havde ikke læst køreplanen.

I det følgende er der billeder fra dæmningen der opstemmer Colorado floden for at producere elektricitet. Når man passerer dæmningen passerer man også statsgrænsen mellem Nevada og Arizona. Det varede en time inden vi nåede frem til dæmningen, bl.a. fordi vi skulle gennem en sikkerhedskontrol. Der er billeder fra Lake Meade og selve dæmningen, og der var i øvrigt så varmt som ind i h……..

Så nærmer vi os endelig, Lake Meade er mål for de lokale der bruger det som en strand hvor de svømmer og sejler, men vi må holde i kø for at nå frem.

Det er et kompliceret bygningsværk, som i al sin enkelhed går ud på at presse vandet gennem nogle små sluser og på denne måde drive nogle store generatorer der kan producere strøm til bl.a. Las Vegas og omegn. Området er lidt af et turisthelvede, men vi fik da en parkeringsplads.

Man kan ikke engang have hele dæmningsvæggen på et billede. Skræmmende.

 

Helt nede bunden kommer så den tæmmede Colorado River frem, og til højre ses kraftværket.

 

Der skal også være lidt til turisterne, og det er der også med statuer, visitorcenter og souvenirforretninger i lange baner, men flot er det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så er der ellers ledninger i alle retninger, men fascinerende er det.

Nu vender vi snuden mod Arizona via I 93 og ikke for meget benzin på Dodgen, så vi var ved at “æde neglene”, men heldigvis dukkede der en tankstation op in the middle of nowhere. Lis og Michael ville købe lidt vand, men da kællingen forlangte 10 $ for 3×1/2 liter, var grænsen nået, så vi tørstede hele vejen til Kingman og overlevede. I Kingman stoppede vi i Walgreens og fik 24 flasker vand for $3.00 så det købte vi. Igen i dag checkede vi ind på et Best Western, og receptionisten var ca. 75, det er lidt skræmmende at se så mange ældre mennesker arbejde. Det skulle man tænke lidt på hjemme i Danmark, hvor man altid brokker sig.

I morgen drager vi mod Williams via den rigtig gamle Route 66, det bliver spændende, så klik ind på hjemmesiden og se hvordan det går os.

Iøvrigt er vi ved godt mod, og føler at vi, ligesom de gamle pionerer, udholder nogle til tider hårde strabadser.

Et sidste billede fra dæmningen

Et sidste billede fra dæmningen