Vinteren er over os

Så er nattefrosten i gang, og snart venter dagsfrosten. Det er kun til indendørs sysler, men det gode er dog, at dagene nu bliver længere, selv om vi ikke rigtig kan mærke det endnu. I øjeblikket opdateres der slægtsforskning, samtidig med at vi ser VM i herrehåndbold og tennis fra Australien Open. Her til morgen havde vi den store glæde, at Caroline Wozniacki blev slået ud af den spiller hun hader mest, nemlig russeren Maria Sharapova. Lis blev helt kulret da nederlaget var en kendsgerning. I aftes så vi herrelandsholdet give Norge en over nakken, så stemningen her i huset er rigtig god. Weekenden truer, så nu må vi se hvad vi finder på, men hvis det skal være så koldt, bliver vi nok inde i varmen. På den politiske front har statsministeren præsenteret sin sundhedsreform, og til min store glæde er et af punkterne nedlæggelse af regionerne, hvilket er meget tilfredsstillende. Det er, i mine øjne, den mest overflødige funktion der er. Sølle fem regioner fordelt over hele landet, og så kan de ikke finde ud af at arbejde sammen. Se f.eks. den udskældte sundhedsplatform, som både i region Sjælland og København, har medført enorme problemer, mens det samme ikke har været i tilfældet i regioner i Jylland, hvor man har valgt et andet system. Hvorfor f….. kunne man ikke have valgt det samme system i alle regioner. Danmark, med 5,5 mill. indbyggere, er at regne for en brugsforening, sammenlignet med en stor by som f.eks. London eller Berlin. Region Sjælland og København er selvfølgelig også ledet af socialdemokrater, og så skal tingene gå galt. Især i København, hvor man også har bøvlet med akuttelefonen. Her hedder regionsformanden Sofie Hæstorp Andersen, som er et utroligt selvglad kvindemenneske. Det var dagens sure opstød. Slut herfra, god weekend.

2019 er i gang

Så er vi tilbage med et lille skriv. Der sker ikke de store ting, vejret er trist og gråt, det øsregner, og man er ved at få en vinterdepression.
Nå, solen skinner i dag, så humøret er lidt bedre. Sidste weekend var vi på kræmmermarked i Haslev, Det blå marked, og her mødte jeg en af mine tidligere medarbejdere fra mit arbejdsliv. Han ville så gerne fortælle om den gamle fabrik, men jeg orkede ikke at høre på ham, det er ligesom lagt på hylden. Jeg købte en bog til 25,- kr., sikke et kup. Vi glor som vanligt på tv, og nu er der gang i både tennis og skiskydning, så det er bare med at huske det hele. Vi har sat et større redigeringsarbejde i gang omkring slægtsforskning. Jeg har fået bikset en anetavle sammen, hvor alle er med, og seneste skud på stammen er en Maren Haagensdatter, der er født 1683, og dermed 5xtip, så vi begynder snart at nærme os middelalderen. Hun var gift med en Carl Larsen, som jeg nu søger flere oplysninger om. Der er ikke så meget at skrive om, vi venter på at dagene bliver længere, men der går stadig et stykke tid inden det kan mærkes. Ha’ en god weekend derude, vi er tilbage når der er lidt at skrive om.

Godt nytår

Håber alle er kommet godt ind i det nye år, vi er i hvert fald, efter en meget fredlig aften. Man skulle tro at de fleste af vejens beboere bare sad og gloede tv, for vi så stort set ingen mennesker på vejen. Alt julepynt er pillet ned, så vi er tilbage i normal rutine igen. Det er skide koldt, og det har blæst en halv pelikan. I går tog jeg belysningen på flagstangen ned, da kæderne svingede helt vildt, og jeg er glad for at jeg gjorde det, med den kraft vinden havde. I morgen skal vi vist ud og kigge lidt på samfundet, efter mange dage i lænestolene. Ellers er der ikke særlige planer, andet end holde varmen. Så god arbejdslyst til jer der skal arbejde.

Året går på hæld

Så er det snart slut på 2018, og et nyt år truer/venter, og det er da spændende hvad vi bliver vidne til. Først og fremmest venter der 2 valg, et valg til folketinget samt et valg til EU-parlamentet. Det mest interessante er folketingsvalget. Valget til EU er ret ligegyldigt, for det er en stor flok pampere der bare sidder med snablen ned i pengekassen. 2018 bød på den varmeste sommer i mange år, og vi kan se på vandforbruget, hvor meget vi manglede regn, men vi skal ikke klage, for regner det, brokker vi os også. Julen er overstået, og nu skal vi bare gennem nytårsaften, så venter hverdagene igen. Dagene længes også, selv om det varer et stykke tid inden vi kan mærke det. 2018 bød på ekstremt mange hushandler her på vejen, i alt blev der vist handlet 8 huse, så der er nye mennesker på vejen, vi fik også selv nye naboer, som vi ikke ser noget til. Vi fik skiftet de sidste dårlige døre og vinduer samt installeret nyt gasfyr, så 2019 skulle gerne blive et år med minimale vedligeholdsudgifter, samt lavere gasregning, også fordi der nu er energivinduer hele vejen rundt. Det er ordene for nu, så rigtig godt nytår til alle, og nu må vi se hvor meget jeg gider skrive her på siden i 2019, der sker jo ikke så meget her på matriklen.

Og det skete i de dage

Så kom vi til juleaftensdag, og julehelvedet nærmer sig toppunktet. Utroligt at noget, som man mener skete for 2000 år siden, kan starte dette massehysteri, selv de herboende muslimer ryger på julevognen og nasser julepakker hos de forskellige nødhjælpsorganisationer. Intet er “helligt” for disse mennesker. Her i huset tager vi den gevaldigt med ro, og vi er meget moderate omkring hysteriet. Fred og ro, er for os den bedste gave. Bare alle ungerne nu får hvad de ønsker sig, men det gør de nu nok, der er ingen smalle steder i Bredgade. Der er nogen der siger julen er hjerternes fest, og i mennesker velbehag. Det er utroligt så meget pladder som forbindes med julen. Lad os nu få overstået det, så roen kan sænke sig over landet. Det der er det allerbedste nu, er at dagene igen bliver længere, selv om det varer et stykke tid inden vi rigtigt kan mærke det. Til jer der læser dette: ha’ en glædelig jul, vi er snart tilbage her siden med nyt for alle.

Grå tirsdag

Man skulle ikke tro vi er i den første vintermåned, for i stedet for sne får vi regn, meget regn. Her i huset er vi lige ved at være klar til julen, og der blev shoppet igennem i går, så nu er det vist bare brød og mælk der mangler. Der er bagt på livet løs, og i går fik jeg lavet årets juledekoration. Ellers sker der ikke ret meget her i huset i dag, men i morgen skal vi på farten igen med en tur til hovedstaden. Vi har lige set et interview med “udvisningsminister” Inger Støjberg, og det handlede selvfølgelig om det nye udlændingecenter på øen Lindholm, hvor lokalbefolkningen er meget utryg. Man kan godt forstå utrygheden, hvis man propper 125 udviste forbrydere ud på øen. Hvorfor skal vi belemres med dem her i landet? Danmark er alt for lille et land til at stille faciliteter til rådighed for den slags personer, for det er lige meget hvor man placerer dem, så er der en lokalbefolkning i nærheden. Jeg har et forslag til hvordan problemet kan løses, men det holder jeg for mig selv. Nå, nok om kriminelle asylansøgere, men bliver i dårligt humør af at tænke på dem. Nu skal det være gratis at blive begravet for medlemmer af folkekirken. Det er heller ikke et øjeblik for tidligt med alle de penge man betaler i kirkeskat. Man kan faktisk blive begravet flere gange for dette beløb, men en gang er jo nok. Ikke mere filosoferen over udlændinge og død, hjerternes fest venter i næste uge, så her er der et billede fra Wien:

En juletableau fra julemarkedet på Rådhuspladsen i Wien3. søndag i advent

Så sidder vi her søndag eftermiddag og slapper af, efter et par lidt hektiske dage. Fredag kørte jeg først for Mogens til øjenlæge i Fakse, han går til årlig kontrol pga sukkersyge. Ældre mennesker får ofte sukkersyge når de har haft et alkoholforbrug gennem årene. Godt man ikke er på den galej. Senere var vi en tur i Tivoli, hvor undertegnede og Elias fik prøvet stort set alt der var til at prøve. Jeg sprang dog de mest hårrejsende forlystelser over. Vejret var fint, koldt, men tørt. I går lørdag var det shopping-dag, og efterfølgende besøg på Herfølge kirkegård. For et par uger siden, havde vi pyntet gravstedet med røde roser i granafdækningen, men da vi havde hørt at de var blevet fjernet, kørte vi ud og lagde nye på. Det er strengt at folk bare stjæler den pynt man lægger på gravene. I dag søndag har vi været en tur i Lellinge frihed, en skov, og samle lidt mos til dekoration, vi ville også gerne have haft lidt lærkegrene, men det kunne vi ikke finde, så det blev lidt grene af andre slags. Vel hjemme igen var det blevet tid til at smage på den gløgg-ekstrakt vi selv har lavet. Hovedingredienserne er sprut i form af portvin, rom og vodka, tilsat en masse forskellige krydderier, og vi må sige den lever fuldt op til forventningerne. Jeg deler gerne opskriften, det skal ikke koste noget, ikke noget videre i hvert fald ha – ha. Nu glor vi på skiskydning, så ikke mere herfra, vi er snart tilbage med nyt for alle. Ha’ en fortsat god adventssøndag.

julen nærmer sig

Så er der 12 dage til jul, og alle stæser rundt, gad vide hvad det er folk skal nå? Her i huset tager vi den gevaldigt med ro, men alligevel er det vist blevet bagedag, så her lugter godt. Vi skal en tur til hovedstaden i  morgen, og på fredag skal jeg køre for min ven Mogens til Fakse. Han skal til øjenlæge og må ikke køre bil efter behandlingen. På fredag skal vi også en tur i Tivoli, det er første gang i år. Ellers sker der ikke de store ting her på matriklen. Rundt omkring på vejen kommer der mere og mere julebelysning. Vi har også fulgt vores damehåndboldhold under den igangværende EM-turnering, og det kan siges meget kort: ren fiasko. Da de tog afsted fortalte alle eksperter os, hvor godt et hold det var, masser af talent, og det handlede nærmest om en ren walk-over frem mod finalen. Av min bare, sådan en flok klamphuggere, der giver op, næsten inden de kommer i gang. Vi skal også en tur i skoven og samle lidt mos til den årlige juledekoration, og det skal vis være snart, inden der kommer sne som de kloge meteorologer har lovet. Det var vist ordene for nu. Pas godt på derude, det er mørkt og fugtigt. 

« Ældre indlæg

© 2019 ajenda.dk

Tema af Anders NorenOp ↑

Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere om dette websted anvendelse af Cookies.