Stormende mandag

Så fik vi overstået mandagens indkøb og afhentning af blodtryks apparat hos lægen. Lis er fortsat under observation efter hendes ildebefindene for at stykke tid siden. Det er hunde hamrende koldt, og vinden gør, at det føles betydeligt koldere, end det faktisk er. Så er det blevet d. 19. november og Laura i Hejls bliver 7 år. Jeg håber jeg kan få en lille snak med hende, når hun er kommet hjem fra skole. Ak ja, 7 år, tiden løber helt forfærdeligt, og det er på børnene man kan se, hvor gammel man selv bliver. Ellers er der ikke noget særligt på programmet i ugens løb. Her i dag skal der dokumenteres nogle oplysninger om min slægt. Oplysningerne er fundet på nettet, men jeg skal selv finde dem, og dokumentere i hvilke kirkebøger og folketællinger oplysningerne er fundet. Vi nærmer os så småt d. 26. november, som er dagen hvor vi rejser til Wien, en tur vi glæder os meget til. Pas nu på I ikke blæser væk derude, og tag godt med tøj på. Hej

Weekend

Så nåede vi endnu en weekend, og dem har der efterhånden været en del af i mit liv, ca. 3676, så det er efterhånden blevet en vane. Ellers er det blevet et umådeligt flot vejr, med høj sol, godt nok noget lavere temperatur, men hellere det end de grå triste og disede vejr, det har været på det seneste. Vi er ved at etablere nabohjælp på vejen, men folk er noget langsomme i optrækket, så det er svært at etablere en personlig kreds af overvågere. Gad vide om folk ikke gider, eller bare er sløve. I går var vi en tur i hovedstaden, Lis købte for et måneder siden et par nye briller på Østerbro , og 3 gange har hun fået skiftet glassene, fordi læsefeltet ikke passede. Nu har optikeren opgivet, og hun fik pengene tilbage, men det er da en falliterklæring, hvis en optiker ikke kan udstyre en med at par briller der kan bruges, så ikke flere brillekøb i den biks. Ellers så vi den anden aften den svindelsigtede Britta Nielsens to døtre hælde vand ud af ørerne på kanal 5. Aldrig har jeg set noget lignende, to voksne mennesker der påstod, at de ikke i deres vildeste fantasi havde forestillet sig, at pengene kom fra svindel. Den ene havde over 2 år fået 18 mill. til hendes hestevirksomhed, og yderligere over 8 mill. til forbrug, som hun ikke kunne gøre rede for. Kvindemennesket påstod at hun ikke anede, hvor mange penge moderen havde tilført virksomheden, ligesom hun ikke anede noget om de regnskaber hun havde underskrevet. Den anden havde f.eks. fået 500.000,- til at købe en ny Audi for. Ingen af de enorme beløb var der blevet påbegyndt tilbagebetaling på. De må tro at hele Danmark er befolket med idioter, siden de kan sidde og påstå, at de ikke anede noget om hvor pengene kom fra. Tænk på, at deres mor var en kontoransat i en statslig styrelse, oven i købet på deltid. Hvordan skulle hun være i stand til at levere den ene million efter den anden. Det der lige så beskæmmende er, hvordan i alverden kunne det gå til, at styrelsen ikke opdagede noget, de har også siddet og snorksovet.  Nu til noget andet, de offentlige politikere vil have flere ansatte over på fuld tid, fordi de mangler arbejdskraft. Det fatter jeg ikke, eftersom der inden for den offentlige sektor hele tiden sker nedskæringer og fyringer, så jo flere på heltid, jo flere fyringer. Eller er der bare noget jeg har misforstået. Nå, lænestolen kalder, ha’ en god weekend, alle i hårdtarbejdende mennesker ude i landet.

Tirsdag og solskin

Har lige været ude og feje blade sammen, mens fruen har svinget støvsugeren herinde. I øjeblikket har vi ikke så mange blade på matriklen, det er meget afhængig af vindretning, hvor meget vi har. Ellers kan vi jo nu se hvordan juletiden nærmer sig med raske fjed, og vi er også hoppet med på vognen med lyskæder i flagstangen. I morgen skal Lis til brillemand igen, for gud ved hvilken gang, da de sidste briller hun købte var isat nogle glas med underlig slibning, så hun blev skeløjet af at bruge dem. Efter adskillige besøg og udskiftning af glas håber alle nu på, at hun nu får en brille hun kan bruge. Torsdag loves der fint vejr, så da skal der lægges gran på de to gravsteder vi ejer, på Bispebjerg og i Herfølge. Ellers bliver det tidligere og tidligere mørkt om eftermiddagen, så når solen skinner lidt, som den gør i dag, er det helt anderledes. Det medfører så også at vi sidder enten med en PC, eller glor på tv, så hurra for Netflix. Søndag sad vi og så en meget spændende serie, og vi besluttede os for at se alle 13 afsnit ud i en køre, så vi kom først i seng kl. 02.30. Næste uge har Laura fødselsdag, så jeg håber at jeg kan få en lille snak med hende, når hun er kommet hjem fra skole. Det var ordene, jo for resten, forskudsregistreringen fra Skat er nu klar, så det bliver spændende, om der bliver en tier mere om måneden i 2019. Slut herfra, og pas nu på derude, det er mørkt, det regner og vejene er fedtede, og der er altid en galning i trafikken.

Smukke efterårsdage

Man skulle ikke tro vi er vej ind midt i november, med temperaturer på den høje side af 10 grader. Midtvejsvalget i USA er gennemført, og nu er kongressen blevet splittet med flertal til demokraterne i repræsentanternes hus og flertal til republikanerne i senatet, så det er en god rodebutik. Bliver spændende at se hvad repræsentanterne vil bruge deres flertal til. De vil formentlig bruge de næste 2 år på at genere Trump mest muligt. Han er altså også noget af en kolbøtte. Herhjemme kører politikerne også i tomgang, og man må sige, at de afslører sig som nogle magtliderlige personer, der er bange for at blive husket for noget bras, fordi der snart er valg. Venstre har tidligere valgt ny ordfører. Brit Bager, og hende har de fandeme ikke været heldige med. Senest ved åbningsdebatten, hvor kvindemennesket ikke kunne huske navnene på de ordførere hun skulle svare på spørgsmål til. Man kan sige, at vælgerne har de politikere de fortjener, for engagementet i befolkningen er ikke særlig stort, når man ved hvor mange der er medlem af vælgerforeningerne. Hvorfor skriver jeg dette om politik? det er fordi der sker ikke noget andet der er værd at skrive om, men indlægssiden her skal holdes i live. Nyd det gode vejr i dag, de næste dage bliver lortevejr. I eftermiddag tager vi en tur til staden, så hygge hejsa.

Gab, kedelig søndag

Så er det atter en gråvejrsdag, det er søndag og vi har fri. Der sker ikke en hylende fis i øjeblikket. Haven er vinterklar, fyret kører, vi sover længe og vi ser en masse tv. Det der venter i horisonten er turen til Wien om 3 uger, og den tid går såmænd hurtigt. Som sagt sker der ikke noget, men i går var vi på Bispebjerg kirkegård, og rejste med S-toget, og det blev en blandet fornøjelse, idet der var togbusser fra Karlslunde til Åmarken. Mod byen valgte vi så rød togbus, og det skulle vi aldrig have gjort, for den kørte ind til alle stationer, og ved flere af dem holdt den op til 5 min., inden den kørte videre, så det tog godt en time fra Karlslunde til Åmarken. Grunden til at vi valgte rød bus var, at blå bus kørte til Valby, og vi skulle ikke til Valby, men vi skulle alligevel have valgt blå bus, som vi gjorde da vi skulle tilbage, for den var noget hurtigere. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke havde en direkte bus Karlslunde – Åmarken, da Valby ikke havde noget med sporarbejdet at gøre. Man skal virkelig væbne sig med tålmodighed når man rejser med offentlig trafik. De personer der stod ved stationerne havde vist heller ikke opfundet den dybe tallerken, for de var meget ringe til at informere om de bare to muligheder der var. Så lørdagen gik med elendig transport frem og tilbage. Nu går vi i hi i lænestolen og ser sport resten af dagen. Slut herfra, god søndag derude.

Sidste havedag

De sidste dage har det blæste en hel pelikan, og i dag skulle det så blive solskin og op til 14 graders varme her i sognet. Foreløbig er det møgkoldt, overskyet, og det har lige stået ned i stænger, så det fine vejr lader vente på sig. Vi havde planlagt, at i det fine vejr skulle vi grave geoginer op, og fjerne de sidste planter der fik dødsstødet med frosten i weekenden. Foreløbig bliver vi inde i varmen. Her til morgen har politiet stormet en chaufførlejr med bl.a. filippinere i Padborg, idet det siges de bor under kummerlige forhold. Hmmmm, er det ikke chaufførerne der selv laver området om til en svinesti. Forargeligt bliver det sagt, at de ligger på skum-madrasser, hvad er der i vejen med skummadrasser? De eksempler vi så på møgbeskidte kogeplader og opbevaring af madvarer, er vel fordi beboerne er nogle, rent ud sagt, svin. Endelig fik tyskerne sat kansleren Angela Merkel under så meget pres, at hun har meddelt at hun stopper, senest efter næste valg til forbundsdagen. Det er heller ikke på tide hun stopper, da hun tror hun skal bestemme over hele EU, for det meste sammen med skiftende franske præsidenter der har slikket hende et vist sted. Hvordan hendes parti vil håndtere, at hun vil blive siddende 3 år mere som kansler, men ikke vil genvælges som formand for partiet til december, bliver spændende at følge. I min verden kan hun ikke være kansler, hvis hun ikke er partiformand, det vil være er en partipolitisk konflikt. I weekenden var der pløjestævne i Nordjylland, hvilket kaldte minder frem om Monrad og Rislund, der med Pladderballe nærradio sendte en transmission fra et pløjestævne i Pladderballe, så den måtte jeg lige høre igen. Nå, så fik vi rundet lidt andet i dag. Slut herfra, vi er snart tilbage her på siden igen.

Det stormer

Vi kravler sammen inde i varmen, for vejret er absolut ikke til udendørs aktiviteter. Tv kører næsten i døgndrift i denne tid. Vi ser bl.a. sæsonfinaler i tennis, og i dag håber vi Caroline Wozniacki får en over nakken, så hun ryger ud, håbet er lysegrønt. Ellers har jeg til min store fornøjelse fået et stort gennembrud i min slægtsforskning, således at jeg nu har fundet et nyt par 4Xtipoldeforældre, så vi skriver 1713 for Jacob og 1727 for hans kone Kirsten, så jeg via dem har en tråd der fører frem til mine oldeforældre i direkte linje. Man skal være bidt af slægtsforskning for, at forstå min glæde over dette gennembrud. Det er ret svært når man er så langt tilbage, mere end 300 år, da der mangler skriftlig dokumentation i form af kirkebøger, og hvis man finder en bog er den ofte ulæselig. Nå, men weekenden truer, og vi skal nok ud og se os lidt omkring, nu må vi se hvordan vejret bliver. Det var ordene denne gang, ha’ en god weekend derude.

Mandag

Så er vi endelig i gang med en ny uge, efter en laaaang weekend med masser af tv. Søndagens højdepunkt var da Caroline Wozniacki tabte sin første kamp i tennis i sæsonfinalen i Singapore. Vi beder til at hun ryger i første runde, den arrogante tøs. Ellers kan vi mærke at efteråret rigtig melder sin ankomst, og det blæser en halv pelikan, så alle naboens blade ligger i vores indkørsel. Må hellere bede ham om at hente dem. I fredags fik vi flyttet rundt på nogle af vores planter, så de forhåbentligt står mere i harmoni med hinanden. Vi har lige siddet og set på nyhederne om en bonde i Jylland der, efter at have vundet en sag i højesteret om en ulovlig ekspropriation, har blokeret en vej på hans ejendom med store grusbunker. Endelig en mand der tager konsekvenserne af en arrogant borgmesters optræden, og hævder sin private ejendomsret. Ellers er der ikke de store aktiviteter i denne uge, eller for den sags skyld i den nærmeste tid, så indlæg her på siden vil være meget begrænsede.  Så pas godt på jer selv derude, og husk, at dagen i dag er den første i resten af jeres liv. Slut herfra.

« Ældre indlæg

© 2018 ajenda.dk

Tema af Anders NorenOp ↑

Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere om dette websted anvendelse af Cookies.